Huisvesting.

       mikedogreptiles de site van en voor de Luipaardgekko liefhebber.

Terrarium:In een terrarium van 60x30x30 (lxbxh) kun je twee à drie gekko's huisvesten.

Bodembedekker: speelzand,Repti Sand©, Vogelzand. Gebruik nooit zilverzand, dat is zo fijn dat het in lichaams openingen gaat zitten en ontstekingen veroorzaakt. Houtsnippers of houtkrullen worden ook wel eens gebruikt, maar is af te raden.

Interieur van het terrarium: Bij de inrichting kun je je creativiteit kwijt. Flagstones worden vaak gebruikt. Maar ook andere stenen kun je gebruiken. Luipaard gekko's graven graag, zorg dus dat de stenen stevig staan en niet om kunnen vallen. Maak minimaal zoveel schuilplaatsen als er gekko's zijn. Ook moet er een bakje zijn met wat vochtig veenmos. Veenmos kun je bij de meeste tuincentra wel krijgen. Een lege ijs bak is goed bruikbaar. Neem een donkere bak (of spuit hem donker) en leg hier een laagje veenmos in. Besproei het mos om de dag zodat het wat vochtig is..Dit is om te zorgen dat het vervellen goed verloopt en als ze eieren leggen zullen ze dat in het ijsbakje doen.

De zij en achterwanden: kan je bekleden met materiaal wat tegen een stootje kan, zoals tegellijm, cement, leisteen, sierpleister, flagstones afwerken in de kleur die je wil. etc.

Verlichting: Lamp/spot , Rode of blauwe lamp om in de avond een uurtje of wat te laten branden om je het gedrag van je Luipaardgekko’s te bestuderen.

Temperatuur: overdag tussen de 25 en 35 °C Let er wel op: Dit zijn uiterste waarden. Het terrarium mag dus nooit in zijn geheel zo warm of koud zijn. 's Nachts behoort de temperatuur zo'n 20 tot 25 °C te zijn. Dit kan je bereiken door een:

  • Lamp/spot
  • Verwarmingsmat
  • Warmtekabel
  • Warmtesteen

Gratis website teller  

 

[Home] [Wie ben ik ?] [Luipaardgekko] [Huisvesting.] [Kweek] [Voeding] [mikedog's place] [collectie mikedogreptiles] [Te Koop] [Links] [Beursen] [Gezocht.] [Gastenboek]